Styrelse Medborgarskolan Stockholmsregionen

Styrelse efter årsstämman 24 april 2019

Johanna Sjö

J-S_750_820.jpg

Styrelseordförande samt ordförande och ledamot i Arbetsutskottet. Ordförande Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB. Verksamhetsexpert Migrationsverket. Ordförande för Skansens ringleksbarns vänner.

Tidigare bl a ledamot i Stockholms stads kommunstyrelse och kommunfullmäktige, ordförande i Arbetsmarknadsnämnden och ledamot i Stockholm Parkering AB samt ersättare i FINSAM Stockholm samt KSL:s styrelse, vice ordförande i Utbildningsnämnden och SKLs programberedning för Barns och ungas hälsa samt ledamot i KSL:s Utbildningsberedning.


Theréz Randquist

Th_Ra_750_820.jpg

Vice ordförande och ledamot i Arbetsutskottet. Ordförande Påhlmans Handelsinstitut AB. Senior Executive Search Consultant. Har jobbat främst med kommunikation och marknadsföring inom näringslivet, organisationer och Europaparlamentet. Sitter i styrelser för kommunala och privata bolag.


Bo Bergkvist

B_B.jpg

Ledamot i Arbetsutskottet. Ledamot i KF, Val och demokratinämnden samt Natur och Trafiknämnden i Nacka. Vice Ordförande i Nacka Vatten och avfall AB. Ledamot i Käppalas förbundsstyrelse och ersättare i Käppalas styrelse. Företagare och projektledare. Har över 40-års erfarenhet av ledande befattningar inom industrin, bl. a. Sandvik AB och annan tung verkstadsindustri. Examinerad ingenjör, ekonom och projektledare.


Gustav Blix

G_B.jpg

Ledamot. Egen företagare. Styrelseledamot i Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB, Skattebetalarnas förening, Boulebar-koncernen och Nya Hemmet Kungsholmen AB. Tidigare bl.a. riksdagsledamot (2006–14) samt chef för Bryssel-baserade tankesmedjan EPICENTER (2016-17).


Lena Gatenborg Mohns

L_G.jpg

Ledamot. Ledamot i styrelsen för Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB. Affärsutvecklare på Mindmore AB. Ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige, Nämndvalberedningen samt Utbildningsnämnden i Nacka Kommun. Arbetat som forskningsassistent vid Psykologiska Institutionen vid Stockholms Universitet. Master of Science i Psykologi, urval och ledarskap.


Marie Bladholm

M-B.jpg

Ledamot. Kommunalråd Värmdö. Ordförande för Socialnämnden från 2019 och framåt; dessförinnan skolfrågor som huvudsakligt ansvarsområde (2006-2018). Ledamot i Regionfullmäktige, ledamot i Kompetens- och försörjningsrådet Region Stockholm samt ersättare i Hälso- och sjukvårdsnämnden Region Stockholm.


Henrik Hedberg

henrik.jpg


Frida Johansson

Facklig representant


Viktoria Wallin

V-W_750_820.jpg

VD/Regionchef för den ideella föreningen Medborgarskolan Stockholmsregionen. Ledamot i Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB samt ledamot i Påhlmans Handelsinstitut AB. Viktoria har lång erfarenhet av att leda och utveckla utvecklingsverksamhet bland annat som gymnasiechef och rektor i Danderyds kommun och som affärsområdeschef inom JENSEN education.


Örjan Gruden

örjan.jpg

Biträdande regionchef för den ideella föreningen Medborgarskolan Stockholmsregionen. Började som lärare på Kulturama Gymnasium 2005 och jobbade därefter som skolledare i fem år. Sedan 2014 Intendent med ansvar för fastighet och service samt från och med våren 2019 tf IT-chef.


Kontakt

regionstyrelsen.stockholm@medborgarskolan.se