Styrelse Medborgarskolan Stockholmsregionen

Styrelse efter årsstämman 27 april 2021

Johanna Sjö

J-S_750_820.jpg

Styrelseordförande samt ordförande och ledamot i Arbetsutskottet. Ordförande Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB. Verksamhetsexpert Migrationsverket. Ordförande för Skansens ringleksbarns vänner.

Tidigare bl a ledamot i Stockholms stads kommunstyrelse och kommunfullmäktige, ordförande i Arbetsmarknadsnämnden och ledamot i Stockholm Parkering AB samt ersättare i FINSAM Stockholm samt KSL:s styrelse, vice ordförande i Utbildningsnämnden och SKLs programberedning för Barns och ungas hälsa samt ledamot i KSL:s Utbildningsberedning.


Theréz Randquist

Th_Ra_750_820.jpg

Vice ordförande och ledamot i Arbetsutskottet. Ordförande Påhlmans Handelsinstitut AB. Senior Executive Search Consultant. Har jobbat främst med kommunikation och marknadsföring inom näringslivet, organisationer och Europaparlamentet. Sitter i styrelser för kommunala och privata bolag.


Bo Bergkvist

B_B.jpg

Ledamot i Arbetsutskottet. Ledamot i KF, Val och demokratinämnden samt Natur och Trafiknämnden i Nacka. Vice Ordförande i Nacka Vatten och avfall AB. Ledamot i Käppalas förbundsstyrelse och ersättare i Käppalas styrelse. Företagare och projektledare. Har över 40-års erfarenhet av ledande befattningar inom industrin, bl. a. Sandvik AB och annan tung verkstadsindustri. Examinerad ingenjör, ekonom och projektledare.


Gustav Blix

G_B.jpg

Ledamot. Egen företagare. Styrelseledamot i Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB, Skattebetalarnas förening, Boulebar-koncernen och Nya Hemmet Kungsholmen AB. Tidigare bl.a. riksdagsledamot (2006–14) samt chef för Bryssel-baserade tankesmedjan EPICENTER (2016-17).


Lena Gatenborg Mohns

L_G.jpg

Ledamot. Ledamot i styrelsen för Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB. Affärsutvecklare på Mindmore AB. Ordinarie ledamot i Kommunfullmäktige, Nämndvalberedningen samt Utbildningsnämnden i Nacka Kommun. Arbetat som forskningsassistent vid Psykologiska Institutionen vid Stockholms Universitet. Master of Science i Psykologi, urval och ledarskap.


Henrik Hedberg

henrik.jpg


Lars Pollack

Medarbetarrepresentant


Frida Johansson

Medarbetarrepresentant


Viktoria Wallin

V-W_750_820.jpg

VD/Regionchef för den ideella föreningen Medborgarskolan Stockholmsregionen. Ledamot i Medborgarskolans Friskolor i Stockholm AB samt ledamot i Påhlmans Handelsinstitut AB. Viktoria har lång erfarenhet av att leda och utveckla utvecklingsverksamhet bland annat som gymnasiechef och rektor i Danderyds kommun och som affärsområdeschef inom JENSEN education.


Kontakt

regionstyrelsen.stockholm@medborgarskolan.se