Program

Välkommen på vårevent med temat Blommor & bubbel. Vi inleder eventet med ett glas bubbel och mingel i foajén där vi dukar upp för fröbytarmingel. Därefter bjuder vi på inspiration där du lär dig skapa fantasifulla krukarrangemang och binda vackra buketter.

18.00-18.30

Mingel och fröbytarbord

Mingla i hotellets foajé medan du avnjuter ett glas bubbel (eller alkoholfritt alternativ). Ta gärna med dig frön, sticklingar eller små växter och byt till dig nya plantor eller frön vid fröbytarbordet. Medborgarskolans duktiga kursledare finns på plats och kan svara på frågor, ge goda råd och smarta tips.

Tips: Anteckna namn, datum, färg, antal m.m. på det du tar med för att byta bort. Fröerna packas med fördel i kuvert vikta av melittapåsar eller papper. Sticklingarna hålls med fördel fuktiga.

18.30-19.30

Fantasifulla krukarrangemang

Vi sätter oss tillrätta och inspireras av Annamaria Ternow som visar hur man kan skapa fantasifulla krukarrangemang.

Annamaria Ternow är en duktig, inspirerande florist som bland annat är en uppskattad expert i Expressen där hon ger skötselråd om våra mest älskade krukväxter.  Hon kommer även att under kvällen erbjuda ett urval växter till försäljning.

Annamariaflorist.jpg

Blomsterbindarshow

Efter Annamarias presentation är det dags för blomsterbindarshow! Inspireras av floristen Johan Munter som skapar fantastiska buketter av snittblommor! Du får samtidigt tips och råd om hur du ska tänka när du binder en bukett.

Johan Munter är en mycket meriterad florist, med bl a två SM-guld och ett NM-guld i blomsterbinderi. Han har även medverkat som inspiratör i TV och var en av fyra florister som ansvarade för blomsterutsmyckningen av Storkyrkan 2010 när kronprinsessan Victoria gifte sig.

Johanflorist.jpg