Jobba hos oss

Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb, det är att vara med och bidra till ett demokratiskt samhälle. Vår verksamhet inspirerar till lustfyllt och livslångt lärande.

Medborgarskolan är ett av Sveriges tio studieförbund. Vi erbjuder folkbildning, uppdragsutbildningar och skolverksamhet. Genom att erbjuda människor möjlighet till livslångt lärande stärker vi demokratin och bidrar till samhällsnytta.

Vi finns i hela Sverige

Vi finns i 212 av landets 290 kommuner och totalt är det ca 400 tjänstemän och 400 skolpersonal samt ca 8 000 cirkelledare som är verksamma hos oss i någon av våra åtta regioner eller på vårt förbundskansli

 • Region Nord omfattar både Västerbottens och Norrbottens län. Regionen har 13 lokalkontor och närmare ett 40-tal anställda och ca 500 cirkelledare och kulturarbetare.
 • Region Mitt omfattar Dalarnas, Gävleborgs, Jämtlands och Västernorrlands län. Regionen har sex lokalkontor, fem musikhus, en daglig verksamhet för vuxna med funktionsvariationer, ett 20-tal anställda och cirka 400 kurs- och cirkelledare.
 • Region Värmland-Örebro omfattar Värmlands och Örebro län med kontor i Karlstad och Örebro. I regionen finns åtta musikhus, ett 80-tal anställda och ca 500 kurs- och cirkelledare. Regionen driver också Kullerbyttans förskola och Karlstad Globala gymnasium
 • Region Mälardalen omfattar Uppsala, Södermanlands- och Västmanlands län. Regionen har sex lokalkontor och tre musikhus, ett 20-tal anställda samt nära 300 kursledare.
 • Stockholmsregionen omfattar Stockholms län och Gotland. Regionen har sju lokalkontor. Regionen har ca 300 anställda och ca 900 kurs- och cirkelledare. Regionen driver också Kulturama, Påhlmans Handelsinstitut/Påhlmans Gymnasium och Stockholms Tillskärarakademi.
 • Region Väst omfattar hela Västra Götaland och Halland. Regionen har 16 lokalkontor, en grundskola, sex förskolor, 16 musikhus, ca 200 anställda samt ca 1 000 kurs- och cirkelledare.
 • Region Öst omfattar Blekinge, Jönköpings, Kalmar, Kronobergs och Östergötlands län. Regionen har nio lokalkontor och en förskola samt tre dagliga verksamheter för vuxna med funktionsnedsättning. Regionen har ca 85 anställda samt ca 680 kurs- och cirkelledare.
 • Region Syd omfattar Skåne län och har sju lokalkontor, tre dans- och yogalokaler. Regionen har ett 40-tal anställda samt nära 900 kurs- och cirkelledare. Regionen driver också Malmö Tillskärarakademi.
 • Förbundskansliet ligger i Uppsala och har ca 30 medarbetare.

Olika yrkesroller som finns hos oss

Inom vår organisation kan du arbeta med allt från verksamhetsutveckling inom folkbildning till specialpedagogik inom gymnasieskolan så det finns många olika möjligheter att växa och utvecklas med oss. Exempel på yrkesroller är bland annat kursledare, verksamhetsansvarig och verksamhetsutvecklare. Till stödfunktionerna hör Ekonomi, Lön och HR, Marknad och kommunikation, Kvalitet samt IT och digitalt lärande.

Vi lever våra värderingar

Vår verksamhet bygger på en humanistisk värdegrund och för att trivas hos oss behöver du dela våra värderingar.
Läs mer om våra fyra kärnvärderingar värderingar

 1. Individen i centrum
 2. Utveckling i samverkan
 3. Ömsesidig respekt
 4. Kunskapens egenvärde

Vill du också jobba hos oss?

Här hittar du våra lediga tjänster just nu.

Träffa några av våra medarbetare!

Läs vidare om "Det händer mycket hela tiden och ibland samtidigt"

Det händer mycket hela tiden och ibland samtidigt

Malin Hammarberg, verksamhetsansvarig i Gävle, beskriver sitt jobb som händelserikt, delvis stressigt, omväxlande men framför allt väldigt roligt.

Läs vidare om "Jobbet ser olika ut från dag till dag"

Jobbet ser olika ut från dag till dag

- En av många fördelar med att jobba på Medborgarskolan är att det finns stora utvecklingsmöjligheter, säger Lovisa Orsberg, verksamhetsansvarig i region Mälardalen.

Läs vidare om "Viktigt att hjärtat alltid är med"

Viktigt att hjärtat alltid är med

Tess de la Cour, musikansvarig i Stockholm, brinner extra för frågor om jämställdhet och psykisk hälsa. Hennes jobb innebär bland annat att utjämna utbildningsklyftorna i samhället.

Läs vidare om "Besök oss för att umgås och förkovra er!"

Besök oss för att umgås och förkovra er!

Jacqueline Cavazza, verksamhetsansvarig, region Stockholm, är utbildad gastronom och har tagit sin passion för mat och dryck vidare till Medborgarskolan.

Läs vidare om "Ingen dag är den andra lik"

Ingen dag är den andra lik

För Rebecca Naess som är marknads- och kommunikationschef är den viktigaste drivkraften att jobbet hon gör ger nytta för människor.

Läs vidare om "Att jobba på Medborgarskolan innebär ständig utveckling"

Att jobba på Medborgarskolan innebär ständig utveckling

Erika Wallberg är verksamhetschef i Värmland-Örebro och har arbetat med folkbildning på Medborgarskolan i över sex år. En stor anledning till att hon började på Medborgarskolan var de kärnvärden som verksamheten vilar på.