Kulturama Gymnasium

För många är Kulturama det första steget att verkligen få prova sitt konstnärliga utövande under professionell ledning. Det upplevs ofta lustfyllt, spännande och utmanande att våga ta klivet.

Eleverna på skolan kommer från ca 75­ kommuner ­runt ­om ­i ­landet­ men­ de ­flesta är från Stockholm. På Kulturama gör vi ca 300 produktioner varje läsår, vilket skapar en härlig atmosfär i huset. Du kommer till en unik miljö där alla delar samma intresse för estetiska uttryck.

Våra program

Kulturama erbjuder tre högskoleförberedande program – Estetiska programmet, Naturvetenskapsprogrammet och Samhällsvetenskapsprogrammet med särskilda varianter inom estetiska uttryck. Alla tre program ger direkt behörighet till högre studier efter gymnasiet.

Estetiska programmet

På det Estetiska programmet kan du välja mellan fem inriktningar och tio profiler. Efter din gymnasietid har du goda möjligheter att studera vidare inom såväl teoretiska som estetiska områden i och med att programmet är högskoleförberedande.

Läs mer om Estetiska programmet

Naturvetenskapsprogrammet

På Naturvetenskapsprogrammet erbjuder vi tre särskilda varianter: Bild, Dans och Musik. Det är varianter som har utvecklats speciellt för dig som har ett starkt intresse för estetiska ämnen som du vill kombinera med ett naturvetenskapligt program.

Läs mer om Naturvetenskapsprogrammet


Samhällsvetenskapsprogrammet

På Samhällsvetenskapsprogrammet har vi tre särskilda varianter: Animation, Design och Storytelling. Här får du kombinera ditt samhällsengagemang med ditt estetiska intresse. Du fördjupar dina kunskaper i samhällsorienterande ämnen och estetiska uttryck, både teoretiskt och praktiskt.

Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet

Adress:

Virkesvägen 21, Hammarby Sjöstad